Laddu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Laddu
Laddu-Janakpur-Community Outreach-City Tour Day-4-6751.jpg
Laddu
Panggonan asalIndia
Tlatah utawa prajaIndian subcontinent
Woworan pokokFlour, milk, sugar, ghee, oil
VariasiGram flour, rava
Katerangan liyanéServed on festive or religious occasions
Buku masakan: Laddu  Médhia: Laddu
Laddus dikemas kanggo pesta
Laddus

Laddu utawa laddoo utawa avinsh minangka olahan sajinis manisan sing asale saka anak bawana India. Laddus umume digawe saka glepung, lemak ( ghee / butter / minyak) lan gula. Laddus asring digawe saka glepung gram nanging uga bisa digawe nganggo semolina . [1] Kadhangkala bahan-bahan kayata kacang sing disigar lan / utawa kismis garing uga ditambahake. Jinis bahan sing digunakake bisa beda-beda miturut resep.

Laddus asring dilayani ana ing sajrone acara perayaan utawa agama. [2] [3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "बेसन के लड्डू बनाते समय इन 8 बातों का ध्यान रखें। Besan ladoo with Tips and Tricks". Nishamadhulika.
  2. "Sweet shops make hay in Diwali shine". The New Indian Express. 31 October 2013. Retrieved 17 January 2019.
  3. Sangeetha Devi Dundoo (31 October 2013). "As good as home". The Hindu. Retrieved 17 January 2019.