Kwartir cabang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kwartir Cabang ya iku organisasi obahan Pramuka ing tingkat kabupatèn utawa kutha. Kwartir cabang dumadi liwat musyawarah cabang. Kepengurusane uga dipilih rikala musyawarah cabang. Musyawarah cabang ya iku forum kanggo pertanggung jawaban organisasi lan pemilihan uga penetapan kepengurusan organisasi kwartir cabang sarta nentokake rencana kerja oganisasi. Kepemimpinan ing kwartir cabang sipaté kolektif Kwartir cabang duwé tegas mimpin lan ngendalekake obahan pramuka lan kagiyatan kepramukaan ing kabupatèn utawa kotane dhéwé-dhéwé.