Kucing persia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kucing..jpg

Kucing Persia minangka ras kucing domestik wulu dawa dene karakter rupa sing bunder lan moncong cendhak . Jeneng kasebut nuduhake Persia, jeneng lawas Iran, ing ngendi kucing menika ditemokake. Wiwit pungkasan abad 19, kucing jinis iki dikembangake ing Britania Raya lan Amerika Serikat sawisé Perang Donya II . Ing Britania Raya, ras iki diarani kucing wulu dawa Persia, dibagi dadi rong jinis, yaiku chinchillas kanthi werna perak sing cerah lan werna rada peteng.

Kaya kaliyan ras Siam, wes ana upaya kaliyan peternak kanggo ngreksa ras kucing sing luwih tua, ras tradisional, sing nduweni moncong sing luwih cetha, sing luwih akrab karo masyarakat umum.

Pembiakan selektif sing ditindakake dening peternak wis mbiyantu ngembangake macem-macem werna bulu, nanging uga nyebabake luwih datar raine, sing bisa nggawa masalah kesehatan. Penyakit ginjel polivistik sing asring dialami dening ras iki, sing mempengaruhi meh setengah saka populasi ing sawatara negara.

Karakteristik[besut | besut sumber]

Kucing Persia umume duwe bentuk awak sing lemu, gedhe, lan lemak. Sakliyane iku, sing uga khas ing kucing Persia yaiku saka bentuk irung sing pesek, rai katon bunder, lan wulu dawa. Yen katon saka sisih, bathuk, irung, lan dagu katon rata. Kucing Persia uga nduweni sifat manja.

Kucing Persia hasil saka persilangan karo kucing liyane biasane ilang sebagian ciri-cirine. Ana duwe wulu anyar, irung sing rada dawa, bentuk awak luwih ramping tinimbang kucing persia sing umume, lan ana sing luwih cendhek.

Jenis[besut | besut sumber]

Persia irung datar[besut | besut sumber]

Kucing persia irung datar ( Inggris: Persian Flatnose cat ) yaiku jinis kucing Persia kanthi irung pesek. Kucing iki nduweni awak lemu banget, rai bunder, lan pipi lemu. Kucing iki nduweni rai lan prilaku unik sing uga lucu banget.

Persia Medium[besut | besut sumber]

Kucing Persia medium yaiku jenis kucing Persia sing duwe ukuran badan standar kaya kucing liyane. Wulu sing diduweni kucing iki ora patia dawa, lan irung ora terlalu pesek uga ora kaya kucing Persia liyane.

Persia Irng Pesek[besut | besut sumber]

Kucing Persia itung pesek ( Inggris: Persian Peaknose cat ) yaiku jinis kucing Persia kanthi irung pesek banget. Awak kucing iki luwih lemu tinimbang spesies Persia liyane. Kucing jinis iki paling kontes kucing .

Persia Himalaya[besut | besut sumber]

Kucing Persia Himalaya minangka salah sawijining kucing sing diasilake antaran kucing Persia lan kucing Siam. Himalaya minangka kucing sing nduweni awak lemu, sikil cendhak, lan awak cendek lan rai sing bunder kaya kucing Persia. Sing mbédakaké kucing himalaya kaliyan kucing Persia ing umum yaiku werna kucing iki. Warna Himalaya luwih cenderung ngetutake kucing Siam. Nanging, ana uga Himalaya sing duwe awak kaya kucing Siam. Himalaya iki katon elegan kanthi bentuk awak langsing lan ramping. Saengga kucing himalayan kaya iki bisa mlumpat ing dhuwur 2 meter.

Persia eksotis[besut | besut sumber]

Kucing eksotis kucing asalé saka Amerika Serikat, kucing sing misuwur minangka karakter kartun garfield menika akibat saka persilangan saka kucing ras Persia lan kucing amerika wulu cendhak . Miturut TICA ( nternational Association Association) kucing eksotis ketemu kriteria golongan ras kucing Persia, saengga asosiasi iki kalebu jeneng kucing eksotis ing bagéan kucing Persia, sanajan asosiasi kayata CFA ( Cat Fanciers 'Association ) ora kalebu kucing eksotis ing grup rasial persia.

Pranala njaba[besut | besut sumber]