Krajan Angga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Angga inggih punika krajaan ingkang dipun pimpin déning panguwaos non-Wedic utawi ingkang boten nganut ajaran weda. Krajaan punika dipunsebataken wonten ing epik India, inggih punika Ramayana saha Mahabharata. Wonten salebeting cariyos Ramayana, Raja Lomapada san=king Anga minangka kancanipun Raja Dasarata saking Kosala. Menawi wonten salebeting cariyos Mahabharata, Duryudana netepaken Karna dados raja ing Anga.