Krajan Angga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Angga inggih punika karajan ingkang dipunpimpin déning panguwaos non-Wedic utawi ingkang boten nganut ajaran weda. Karajan punika dipunsebataken wonten ing epik India, inggih punika Ramayana saha Mahabharata. Wonten salebeting cariyos Ramayana, Raja Lomapada san=king Anga minangka kancanipun Raja Dasarata saking Kosala. Manawi wonten salebeting cariyos Mahabharata, Duryudana netepaken Karna dados raja ing Anga.