Krajan Angga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Angga inggih punika krajaan ingkang dipun pimpin déning panguwaos non-Wedic utawi ingkang boten nganut ajaran weda. Krajaan punika dipunsebataken wonten ing epik India, inggih punika Ramayana saha Mahabharata. Wonten salebeting cariyos Ramayana, Raja Lomapada san=king Anga minangka kancanipun Raja Dasarata saking Kosala. Menawi wonten salebeting cariyos Mahabharata, Duryudana netepaken Karna dados raja ing Anga.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Krajan_Angga&oldid=996495"