Krajan Angga

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados


Angga inggih punika krajaan ingkang dipun pimpin dening panguwaos non-Wedic utawi ingkang boten nganut ajaran weda. Krajaan punika dipunsebataken wonten ing epik India, inggih punika Ramayana saha Mahabharata. Wonten salebeting cariyos Ramayana, Raja Lomapada san=king Anga minangka kancanipun Raja Dasarata saking Kosala. Menawi wonten salebeting cariyos Mahabharata, Duryudana netepaken Karna dados raja ing Anga.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Krajan_Angga&oldid=834991"