Krajan Abhira

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Abhira inggih punika salah satunggaling Karajan India Kuno. Papanipun wonten ing Lepen Saraswati. Karajan punika ugi dipuncariyosaken wonten salebeting wiracarita Mahabharata. Saksampunipun Dwaraka kalah, nalika Arjuna mrintah para tiyang èstri Dwaraka supados tumuju Indraprastha, suku Abhira nyerang saha mendhet bandha sarta wanita[1].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. [1](dipunundhuh tanggal 20 Oktober 2012)