Kothak bledheg

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

KOTHAK BLEDHÈG Kothak bledhèg utawa basa Inggrisé thunder box singkatanè T-Box, ya iku piranti kanggo nyaring Carbon utawa Carbondioksida dadi Oksigèn ing njero smoking room (papan kanggo ngrokok).

Sajarah[besut | besut sumber]

Kothak bledhèg (T-Box) digawé amarga saya akèh wong kang ngrokok, lan iku bisa ndadékaké CO2 lan CO saya akèh uga. Kamangka ing papan panggonan umum wis disedhiyani papan panggonan kanggo ngrokok kang karan smoking room. Nanging papan panggonan iku mung cilik lan sing nganggo akèh, mula CO2 ne uga mung muter ing ruangan iku. Akibaté oksigèn kang kasedhot ora nyukupi. Mula digawé Kothak Bledhèg punika, supaya bisa ngurangi CO2 lan nambah oksigèn.