Korrika

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Kilomèter 1942 ing Korrika kang ka-16

Korrika (tegesé mlayu ing Basa Basque) iku sawijining kagiyatan mlayu kang dianakaké saben rong taun sepisan ing Nagara Basque kang ancasé kanggo nglumpukaké sumbangan kanggo sawijining organisasi kang ngajaraké basa Basque kang dijuluki AEK. [n 1] Kagiyatan iki minangka salah sawijining kagiyatan pasamuwan kang nyengkuyung sawijining basa, kang paling gedhé sakdonya.[1][2][3] Kagiyatan iki nyakup mlayu kang adohé 2.557 kilomèter ing 2017,[4][5] mlayu awan lan wengi tanpa mandheg suwéné 11 dina. Korrika iki dirayakaké ora mung kanggo nglumpukaké sumbangan, nanging uga nyengkuyung lan nyebaraké basa Basque.[6] Organisasi kang nganakaké Korrika, uga idhé bab nganakaké, kagiyatan iki kang pisanan asalé saka wong-wong kang prihatin marang basa Basque.[7]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Basque acronym for Coordinator of Literacy and Basque Promotion

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Korrika: the world's biggest language festival?". openDemocracy (ing basa Inggris). 2015-03-19. Dijupuk 2017-04-03. 
  2. "The biggest initiative in support of a language taking place in the Basque Country: Korrika". Argia (ing basa Basque). Dijupuk 2017-04-03. 
  3. "Ponerte en forma y ayudar a que un idioma no muera, todo a la vez". PlayGround Magazine. Dijupuk 2017-04-06. 
  4. "Korrika igandean amaituko da Foruen Monumentuaren ondoan" (ing basa Basque). Dijupuk 2017-04-06. 
  5. EiTB. "20. Korrikaren ibilbidea, herriz herri". www.eitb.eus (ing basa Basque). Dijupuk 2017-04-03. 
  6. Amorrortu, Estibaliz (2003-01-01). Basque Sociolinguistics: Language, Society, and Culture (ing basa Inggris). University of Nevada Press. ISBN 9781877802225. 
  7. Valle, Teresa del (1994-01-01). Korrika: Basque Ritual for Ethnic Identity (ing basa Inggris). University of Nevada Press. ISBN 9780874172157.