Korps Pelatih Pramuka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tanda Jabatan Korps Pelatih

Korps Pelatih ya iku ikatan paseduluran tumrap Pelatih Pembina Pramuka minangka wadhah pembinaan lan pengembangan para Pelatih Pembina Pramuka kang dumunung ing Pusat Pendidikan dan Latihan Gerakan Pramuka.[1]

Teges lan Ancas[besut | besut sumber]

Maksud[besut | besut sumber]

Maksud pembentukan korps pelatih ya iku ndadèkaké Pusat Pendidikan dan Latihan Gerakan Pramuka minangka wadhah tumrap wong-wong cerdas ing Gerakan Pramuka, kang tansah bisa majokake Gerakan Pramuka lumantar pendidikan kader.[1]

Ancas[besut | besut sumber]

Ancas pembentukan Korps Pelatih ya iku kanggo ningkatake kualitas pelatih, kesiap­siagaan tim, lan pembentukan jiwa korsa kang tansah njaga jeneng lan kaurmatan minangka jantung Gerakan Pramuka, kanthi ningkatake kawruh, kemampuan, kecakapan, wawasan, lan pengabdiane kang ikhlas kanthi sinambungan, minangka nara sumber, nara karya, lan nara teladan.[1]

Canthetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c Petunjuk Penyelenggaraan Korps Pelatih. Jakarta: Kwartir Nasional Gerakan Pramuka. 21 Mèi 2008.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)