Kopi instan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bubuk kopi instan
Secangkir kopi instan

Kopi instan, uga diarani kopi larut, kristal kopi, lan bubuk kopi, minangka minuman sing asale saka biji kopi sing diseduh sing nggawe wong bisa nyiyapake kopi panas kanthi cepet kanthi nambah banyu panas utawa susu menyang bubuk utawa kristal lan aduk. Kopi instan disiapake kanthi komersial kanthi garing uga garing utawa nyemprotake, banjur bisa dihidrasi maneh. Kopi instan kanthi bentuk cairan konsentrat uga diproduksi. Cepet warung cumawis ing wêdakakêna utawa wangun granulated sing ana ing kaca lan plastik lodhong, sachets, utawa tins. Pangguna ngontrol kekuwatan produk sing digawe kanthi nambahake bubuk utawa sithik banyu, wiwit saka "banyu kopi" tipis nganti kopi sirup sing kuwat lan konsentrasi.