Konferènsi Solvay

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Konferènsi Solvay utawa uga diarani Kongrès Solvay iku konferènsi-konferènsi ngèlmiah fisika lan kimia sing dianakaké sawetara kala sapisan wiwit taun 1911. Ing awal abad kaping 20 konferènsi-konferènsi iki nglumpukaké para ngèlmuwan wigati kala iku lan bisa nganakaké kamajon ing kwantum mékanika. Konferènsi iki bisa dianakaké déné danané Ernest Solvay, sawijining kimiawan lan industriawan Bèlgia.

Sawisé Perang Donya II, Konferènsi Solvay dianakaké telung taun pisan