Komparator

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Skematik komparator

Ing piranthi elektronik, Komparator iku piranthi sing ngomparasi Voltage utawa currents lan switch keluaran kanggo ngetokake kasil sing luwih gedhi. Alat iki racaké dianggo ing piranthi liya, kaya ta Analog-to-Digital Converter (ADC).

Kisaran Tegangan Mlebu[besut | besut sumber]

Catu daya sing mlebu musthi padha spesifikasi saka manufaktur. komparator terintegrasi kaya ta kulawarga LM111 lan komparator sing dhuweni catu daya dhuwur kaya ta kulawarga LM119.[1]

Cathethan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ LM111/LM211/LM311 datasheet. National Semiconductor. January 2001. Retrieved 2010-08-05.