Koliva

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Koliva
Koljivo from wheat.jpg
Koliva from wheat seeds with raisins
Jeneng liyanéKollyva, Colivă, Funeral Cake
JinisRitual food
Woworan pokokWheat kernels, honey or sugar
Buku masakan: Koliva  Médhia: Koliva

Koliva, uga dieja kollyva, kollyba utawa colivă, [a] minangka panganan sing adhedhasar gandum sing digodhog sing digunakake kanthi liturgi ing Greja Orthodok Wétan kanggo pengetan acara wong mati.

Ing Greja Orthodok Wétan, koliva mberkahi nalika upacara panguburan, uga sajrone upacara pangeling- eling ( mnemosyno ) sing ditindakake kanthi macem-macem interval sawise seda lan nalika acara mligi, kaya dina Setu Jiwa (ψυχοσάββατο). Iki uga bisa digunakake ing dina Jumuah Pasa Besar, [1] ing Slavas, utawa ing mnemosyna sajrone dhahar Natal . Ing sawetara negara, sanajan ora ing Yunani lan Rumania, iki uga dikonsumsi ing acara sing ora religius.
Masalah sitiran: Tenger <ref> ana tumrap golongan aran "lower-alpha", nanging tenger <references group="lower-alpha"/> sing magepokan ora ana, utawa </ref> panutup ora ana

  1. "1st Saturday of Great Lent St Theodore the Recruit". Retrieved 2007-03-02.