Khoiful Mukhib

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Khoiful Mukhib [1] lair ing Jepara, 15 Desember 1990. anak seka Bapak Affandi lan Ibu Barokah, nduwe bojo jenenge Hamida Saran. Khoiful Mukhib wiwit umur 8 taun wis

nguber sepeda BMX, amarga padha kepengin weruh tumindak para penunggang sepeda BMX. Karo sawetara kanca, dheweke uga sinau sepedaan BMX kanthi nggunakake sirkuit BMX ing kampung halaman. Sawise dheweke nyoba kabisan ing sawetara juara. Miwiti saka juara cilik sing menang, Mukhib banjur luwih semangat njaluk ing podium lan nampa piala Bakat lan tekad sing kuwat sing kudu ditindakake Mukhib bisa nglumpukake macem-macem piala saka pirang-pirang juara dheweke nututi. "Saya suwe suwe ing BMX karo Toni (Syarifudin). Toni asring mlebu ing juara ing Jepara lan aku uga seneng main ing Solo. Nanging amarga ana penawaran sing luwih menarik, aku pungkasane pindhah menyang downhill Sanajan ngono, aku isih sering main BMX, "ujare Mukhib sing ngalami patah bahu nalika prakteke BMX taun 2007. Saka balapan siklus BMX Mukhib banjur ketemu karo Manager 76 Tim Rudy Purnomo, nalika juara BMX ing Jepara ing 2009. ningali kemampuan Mukhib, 76 Team Manager ditawakake Mukhib gabung karo tim supaya bisa dikembangake. Kanthi fasilitas silihan motor lan macem-macem dhukungan liyane, Mukhib gabung karo 76 Tim nganti saiki. "Ing wektu kasebut ing timku ora ana pelatih, mula aku sinau saka atlit liyane. Aku wiwit melu juara lan dadi juara nasional ing taun 2010. Nalika iku jenenge UKDI dudu IDH (Indonesia Downhill), "jelas anak nomer telu saka enem sadulur. Prestasi Mukhib ing downhill nomer cukup kerlip. Dheweke dadi juara nasional elit ing IDH 2012 lan 2013, lan banjur diulang maneh ing taun 2017. Nanging ing West Java PON 2016, Mukhib dikalahake Popo Ario Sejati ing balapan kanggo medali emas. Sanajan dhèwèké ambruk nalika praktek mudhun, Mukhib durung nate nandhang kacilakan parah, mula trauma ora keganggu sajrone balapan. "Paling ora mung lepuh, sprains utawa dislokasi. Nanging ora ana sing serius, "tambah Mukhib sing mung lulusan SMP nanging mengko mèlu Paket C lan liwat taun 2015.

Prestasi internasional[besut | besut sumber]

Ndelok sifat sing tenang banget karo Mukhib, semono uga gayane ngomong, wong bisa uga mangu-mangu kemampuan Mukhib ing balapan mudhun. Nanging sabenere saka sifat tenang yaiku kekuwatan Mukhib sing bisa ngontrol emosine balapan. "Nalika nerangake keahlian, rata-rata racer ing Asia padha. Siji level. Sing bakal mbedakake yaiku carane kita bisa ngontrol emosi lan fokus banget nalika balapan. Ing downhill fokus iki kabeh. Yen ora bisa fokus, sampeyan bakal cilaka, "jelas Mukhib nganti sawetara wektu

banjur. Sawise nikah karo Hamida Nasihati ing wulan Juli 2017, Mukhib malah luwih motivasi supaya bisa balap sepedha mudhun. "Sawise Game Asia iki, aku kudu olahraga kanthi abot amarga aku pengin mlebu macem-macem juara internasional. Ing World Championships ing Australia 2017, aku ing posisi 62nd. Tekadku kudu luwih apik luwih saka iku, "ujare calon bapak. Mukhib pancen minangka conto atlit sing ora gampang puas. Sanadyan bakal nampa dhuwit paling sithik Rp 2,5 milyar, saka Rp 1,5 milyar pamrentah lan Rp 1 milyar saka PB ISSI, uga kesempatan kanggo dadi PNS, bapak mbesuk ora kaget ukuran hadiah. "Aku dhewe ora ngerti apa, nanging mesthi kanggo bocah-bocah. Yen omahku wis ana, mungkin mung mbutuhake renovasi. Penawaran kanggo mulane aku mesthi nrima PNS, amarga kaya ngono bisa luwih fokus marang latihan. Diselehake ing agensi apa wae Aku wis siyap, sajrone bisa terus latihan lan melu kejuaraan, "jlentrehe.

Ora asil instan ditulis Khoiful ing Game Asian 2018 utawa langsung mbentuk persiapan dawa. Panginten ngakoni yen dheweke wis siyap melu ing acara taun 2016 wiwit tanpa godhong ing latihan Kanthi Malang. Pemilihan Apple City minangka tandha praktek amarga lan trek sing nemen nemen. Kanggo latihan, atlet sing mangan ing Jepara, 15 Desember 1990, kanthi uji coba Kanthi Melu, juara bawah tanah ing China ing 2017, Downhill World Champions ing Australia ing akhir taun 2017 ing acara balap ing Filipina ing Filipina ing awal 2018.

"Sawise nikah ing Juli 2017, aku langsung ninggal bojoku kanggo mlebu latihan lan melu uji coba nganti Sukan Asia. Bojoku saiki wis 9 wulan meteng," ujare.

Melu 76 balapan sepeda mudhun Rider[besut | besut sumber]

Mukhib dudu wong anyar ing jagad balap sepedha mudhun. Tukang perabotan lan tukang grocer wis melu balap sepeda mudhun wiwit wolung taun kepungkur. Dheweke bisa mlumpat ing kana amarga ana undhangan saka Rudy Purnomo. Pengurus 76 Rider ngajak Mukhib gabung karo tim mudhun 76 Rider amarga dipenging amarga tumindak ing muter BMX. Kanggo informasi, sadurunge dadi pembalap mudhun, Mukhib minangka atlit sepeda BMX. Dheweke sukses dadi juara nasional salib BMX, papan nomer loro kanggo lintasan BMX Asean SMP lan papan kaping telu kanggo lintasan BMX Asia ing Surabaya. "Aku minat mbesuk dheweke amarga pribadine sing dhisiplin lan Mukhib sing uga duwe mental sing menang. Aku duwe naluri kaya ngono, "ujare Rudy kanthi percaya diri. Mung diwiwiti ing awal taun 2010, ujare Rudy, Mukhib karo tim kasebut nindakake dhasar mudhun ing trek Bopeng, Salatiga. Dheweke uga ngajak pelatih kanggo nglatih para penunggang fisik. Latihan anyar mlebu pola kasebut khusus taun 2012 nalika bakal ngadhepi 76 kejuaraan Downhill Indonesia (76 IDH) kanggo kelas wong elit lan SMP, Rudy lan tim ngajak pelatih teknis lan fisik saka Yogyakarta, kanggo pola latihan, saben Senin-Kemis para penunggang pelatih kanthi nyabrang sepedha gunung sepur ing dalan Kangge, dina Jumuah padha istirahat saka sholat esuk nganti shalat, sawise iku mung latihan fitness.

  1. kompas.id (2018-08-24). "Hadiah Mukhib untuk Sang Jabang Bayi". Kompas.id (ing basa Indonesia). Dijupuk 2019-10-16.