Kerokan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Kerokan iku saka tembung lingga kerok olèh tambahan -an dadi kerokan ing tlatah Jawa akèh wong-wong padha nambani masukangin ya amung kerokan. Biasane kang digawa kerokan iku gawa dhuwit récéh mangpi (satus rupiah),karo diolesi lenga pet(lenga tanah), uga bisa gawa lenga kayu putih. Aku pernah takon karo wong-wong ndéso yèn lara iku paling gampang obate ya kerokan. yèn di obatke menyang dhokter olèh obat, wis disuntik sisan. nanging ora mari, e banjur dikeroki malah mari. Jare wong-wong ndésa iku wis kulina yèn lara mesthi kudu kerokan jare kerokan iku bisa nambani:

  1. Masukangin
  2. Kesel
  3. Mumet