Kerokan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Kerokan iku saka tembung lingga kerok antuk tambahan -an dadi kerokan ing dhaérah Jawa akèh wong-wong padha nambani masukangin ya amung kerokan. Biasane sing digawa kerokan iku gawa dhuwit récéh mangpi (satus rupiah),karo diolesi minyak pet(minyak tanah), uga bisa gawa minyak kayu putih. Aku pernah takon karo wong-wong ndéso yèn lara iku paling gampang obate ya kerokan. yèn di obatke menyang dhokter antuk obat, wis disuntik sisan. ananging ora mari, e banjur dikeroki malah mari. Jare wong-wong ndésa iku wis kulina yèn lara mesthi kudu kerokan jare kerokan iku bisa nambani:

  1. Masukangin
  2. Kesel
  3. Mumet
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kerokan&oldid=1075139"