Kependem pakem

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Artikel puniko kaserat mawi Ejaan Anyaran

Tiyang2 éngkang pikiran lan tumindhakipón kirang nalar namóng sadhermi nglampahi pakem. Éngkang kasebat pakem punika antawésipón tradisi, budhoyo, norma2, konvensi2, totoktomo, adhicoro, protokol, prosedur2, mitos, gugon tuhon, wewaler, subo sito, unggah unggóh, lan sapanunggélipón. Kathah pakem2 éngkang kedhalu warso, kirang relevan, awon, lan sapanunggélipón. Paribasan punika mrayógakaken supadhos kita sampón ngantos kependem pakem.