Kedadeyan Hollinwell

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Kedadeyan Hollinwell nuduhake kedadeyan sing ora dingerteni ing wulan Juli 1980 nalika udakara 300 bocah ngalami serangan pingsan, mual lan gejala liyane. Kejadian kasebut kedadeyan ing Showroom Hollinwell ing Kirkby-in-Ashfield, ing Nottinghamshire, Inggris, lan panyebabe durung dingerteni. Kaloro teori utama kasebut gegayutan karo histeria massa lan panggunaan pestisida ing lapangan cedhake.