Kasus instrumèntalis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Ing ngèlmu linguistik, kasus instrumèntalis iku kasus kanggo nandhani alat utawa piranti ing arti amba. Biasané ngenani sebab, karana, wong sing nglakoni, barang sing dienggo, utawa uga "bebarengan". Kasus iki kerep bisa dipertal mawa tembung "déning" utawa "karo".