Kasus instrumèntalis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Ing ngèlmu linguistik, kasus instrumèntalis iku kasus kanggo nandhani piranti utawa piranti ing arti amba. Lumrahé ngenani sebab, amarga, wong sing nglakoni, barang sing dienggo, utawa uga "bebarengan". Kasus iki kerep bisa dipertal mawa tembung "déning" utawa "karo".