Kasus ablatif

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Ing ngèlmu linguistik, kasus ablatif iku kanggo nandhani papan asal, akibat, "ninggal saka" utawa barang sing dibandhingaké. Lumrahé kasus iki bisa dipertal mawa tembung "saka".