Karim Muda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Karim Muda (lair ing Acèh, 4 April 1933) iku asistèn unit, lelurah unit, lan lelurah prodhuksi ing sawenèh filem Indonésia.[1]

Dhèwèké lulusan Akademi Film Nasional, kalebu Universitas Jayabaya, taun 1966 banjur nerusaké sekolah ing Fakultas Publisistik, Universitas Ibnu Chaldun. Sadurungé mlebu jagat filem, Karim Muda minangka anggota grup musik Kinantan lan narakarya ing Wadya Laut.[1]

Kawitané ing jagat filem, dhèwèké dadi asistèn unit kanggo filem Pilihan Hati (1964). Dhèwèké banjur kadhapuk lelurah unit pisanan ing filem Kisah Fanny Tan (1971). Ing filem Warisan Terlarang (1990), kaping pisanan dhèwèké dadi lelurahing prodhuksi.[1]

Filemografi[besut | besut sumber]

Taun Filem Kalungguhan
1964 Pilihan Hati Asistèn unit
1969 Apa Jang Kau Tjari, Palupi? Asistèn unit
1971 Kisah Fanny Tan Lelurah unit
1972 Selamat Tinggal Kekasih Lelurah unit
1973 Rindu Lelurah unit
1974 Batas Impian Lelurah unit
1976 Mustika Ibu Lelurah unit
1977 Ridho Allah Lelurah unit
1978 Rhoma Irama Berkelana II Lelurah unit
1980 Begadang Lelurah unit
1983 Permainan Cinta Lelurah unit
1984 Menentang Badai Lelurah unit
1985 Satria Lelurah unit
1986 Menyibak Kabut Cinta Lelurah unit
1987 Misteri Sumur Tua Lelurah unit
1988 Siluman Teluk Gonggo Lelurah unit
1989 Tangisan Tanpa Cinta Lelurah unit
1990 Warisan Terlarang Lelurah prodhuksi
1991 Kamandaka Lelurah prodhuksi
1992 Prabu Anglingdarma II Lelurah prodhuksi
1993 Perawan Lembah Wilis Lelurah prodhuksi
1994 Nafsu Dalam Cinta Lelurah prodhuksi
1995 Panther Lelurah prodhuksi

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c Suharto 1999, k. 263.

Bibliografi[besut | besut sumber]

  • Suharto, ed. (1999). Apa Siapa Orang Film Indonesia. Jakarta: Percetakan Jaya Abadi.