Kapal uwab

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Kapal uwab cilik ing Jerman sing isih dipigunakaké kanggo Pariwisata

Kapal uwab utawa sing karan uga minangka steamer, iku kapal sing diobahaké kanthi tenaga uwab sing nggerakaké propèler utawa rodha onthèl. Kapal uwab utawa Steamships dicekak dadi SS, S.S. utawa S/S.

Kapal uwab wiwit dipigunakaké sawisé tinemu mesin uwab ing Inggris déning James Watt sing munculaké révolusi indhustri sing uga wujud révolusi bahan bakar sebab ing mangsa mau wiwit dianggo batu bara kanthi skala sing luwih jembar nggantèkaké kayu bakar.

Rujukan[besut | besut sumber]