Kapal uwab

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kapal uwab cilik ing Jerman sing isih dipigunakaké kanggo Pariwisata

Kapal uwab utawa sing disebut uga minangka steamer, iku kapal sing diobahaké kanthi tenaga uwab sing nggerakaké propèler utawa rodha onthèl. Kapal uwab utawa Steamships dicekak dadi SS, S.S. utawa S/S.

Kapal uwab wiwit dipigunakaké sawisé tinemu mesin uwab ing Inggris déning James Watt sing munculaké révolusi indhustri sing uga arupa révolusi bahan bakar sebab ing mangsa mau wiwit dianggo batu bara kanthi skala sing luwih jembar nggantèkaké kayu bakar.

Rujukan[besut | besut sumber]