Kalor laten

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Cithakan:Termodinamika Kalor laten ya iku panas kang kaserep déning sawijining badan utawa sistem termodinamika nalika proses kanthi suhu ajeg. Sawijining tuladha khas ya iku owahing kaanan materi, fase transisi minangka encere es utawa banyu umub. Istilah iki dikenalake udakara 1762 déning Joseph Black. Black nggunakaké istilah sajeroning konteks kalorimeter.