Kalor laten

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Cithakan:Termodinamika Kalor laten ya iku panas kang kaserep déning sawijining badan utawa sistem termodinamika nalika proses kanthi suhu ajeg. Sawijining tuladha khas ya iku owahing kaanan materi, fase transisi minangka encere es utawa banyu umub. Istilah iki dikenalake udakara 1762 déning Joseph Black. Black nggunakake istilah sajroning konteks kalorimeter.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kalor_laten&oldid=990485"