Kali Golan-Mirah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Kali Golan-Mirah ya iku kali kang dumunung ana ing Kacamatan Sukareja, Panaraga. Kali iki nyelenèh dhéwé ketimbang liyané. Banyu kang ana ing kali iki ora bisa manunggal kaya banyu lan lenga. Sawangané kaya ana wates dawa sing nendhagi ilèn-ilèn saka désa Golan lan Mirah. Fenoména iku wis suwé kedadéan awit sumpahé Ki Hanggalana menyang Ki Ageng Mirah.