Menyang kontèn

Kalakukko

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kalakukko
JinisSavoury pie
Panggonan asalFinland
Tlatah utawa prajaNorthern Savonia
Woworan pokokBread (rye flour), fish (usually vendace, European perch, or salmon)
Buku masakan: Kalakukko  Médhia: Kalakukko
Kalakukko dibukak

Kalakukko minangka salah sawijining jinis olahan arupa panganan tradisional saka wilayah Finlan Savonia sing digawe saka iwak sing dipanggang ing jero roti. Kalakukko misuwur ing Kuopio, ibukutha wilayah Savonia Lor . Kuopio minangka omah kanggo toko roti kalakukko. Kutha iki uga dadi sayembara kontes baking kalakukko tahunan.[1]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Perjantaina klo 12.30 - Yle Uutiset Keski-Pohjanmaa". areena.yle.fi. Diarsip saka sing asli ing 2012-03-30. Dibukak ing 2021-02-01.