Kalé

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bocah-bocah nglumpukake godhong kale Ruslan abrit (Brassica napus L. subsp. Napus var. Pabularia (DC. ) Alef.) Ing kebon sayuran kulawarga

Kale ( /keɪl/ ), utawa kubis godhong, kalebu klompok kultivar kubis (Brassica oleracea ) sing ditandur kanggo godhong sing bisa dipangan, sanajan ana sing digunakake minangka ornamen . Tanduran Kale duwe godhong ijo utawa ungu, lan godhong tengah ora wujud endhas (kaya kubis tumuju ). Kales dianggep luwih cedhak karo kubis liar tinimbang umume jinis Brassica oleracea . Kale diwiwiti ing sisih wétan Mediterania lan Asia Minor, ing endi ditandur kanggo panganan wiwit taun 2000 BCE paling pungkasan.[1] Varietas kubis sing godhong kriting wis ana bebarengan karo varietas ragi datar ing Yunani ing abad kaping 4 SM. Wangun-formulir kasebut, sing diarani wong Roma minangka kale Sabellian, dianggep minangka leluhur kales modern.

Budidaya[besut | besut sumber]

Kale biasane minangka tanduran taunan sing tuwuh saka wiji kanthi suhu germinasi sing akeh. [2] Iku Hardy lan thrives ing wintertimekép, lan bisa urip ing Suhu minangka kurang -15,0 ° Celsius.[3] Kale bisa dadi rasane luwih legi sawise es gedhe banget.[4]

Kalé
Persèntase sadarma pangira-ira sarana pamrayoga ing AS tumrap wong diwasa.

 

Galeri[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Perry, Leonard. "Interesting cool crops". University of Vermont Extension, Department of Plant and Soil Science. Dibukak ing 5 June 2018.
  2. "Growing guide for kale". Cornell University, Ithaca, NY. 2006. Diarsip saka sing asli ing 4 November 2016. Dibukak ing 7 November 2016.
  3. Derek B. Munro Vegetables of Canada ing Google Books
  4. Watson, Benjamin (1996). Taylor's Guide to Heirloom Vegetables. Boston: Houghton Mifflin. p. 200. ISBN 978-0-395-70818-7. kale frost.