Kadis misoginis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Hadits Misoginis ringkesipun artose inggih punika wontene hadist tartamtu eingkang ningali boten remen kaliyan kaum èstri.[1] Nangeng, Ahmad Fudhaili ngaturaken manawi dasaripun boten wonten hadist mioginis, namung wontenne pangertos misoginis dhumateng hadist.[2] Amergi, -ngendikane, - boten mongkin Rasulullah Saw. geting èstri lan bonten wonten satunggal hadits kecuali hadits palsu ingkang ngendiko, kelakuanipun, utawi ketetapan kanjeng Nabi ingkang getting eng kaum èstri.[2] Mulakno, ingkang dadhos langkah solutif ing kenyataanipun geting eng kaum èstri, - kadosso ingkang diyakini dateng Umat Islam – dibutuhke upados kanggé nafsiraken malih hadits-hadits mau.[1] Nafsirke maleh punika panci dadhos kapasten terlebih kanggem poro pengkaji masalah gender lan Islam, ngiling misoginisipun sampun dangu wonten kedadosanipun lan dipercoyo dadhos kelerresan.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c Sri Suharjati Sukri, dkk., "Misogini," dalam Ensiklopedi Islam dan Perempuan (Bandung: Nuansa, 2009), hlm. 246-247.
  2. ^ a b Ahmad Fudhaili, Perempuan di Lembaran Suci, (Jakarta:Kementerian Agama Republik Indonesia, 2012), hal. 138, 140, 150, 170, 172, 190, 202, 259.