Kèn Arok

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Candi Singasari

Kèn Arok inggih menika silsilah pendamel Wangsa Rajasa ing Karajan Singasari. Kèn Arok anakipun Ken Endog, Kèn Arok boten dikarepaken kalih ibukipun, lajeng Kèn Arok lair tiyangipun dibucal wonten ing kuburan. Wonten ing kuburan Kèn Arok nangis ingkang banter lan kemplirapan adang ingkang ndamel Lembong mendet bayi punika lan dianggep anak. Ken Arok urip dados tiyang ingkang awon, maling, pamerkosa lan parusak ing dhaérah Karajan Kediri. Kèn Arok ketemu tiyang ingkang ndadosaken Ken Arok murid, lajeng Ken Arok dikèn tobat lan boten angsal jahat malih. Kèn Arok didadosaken punggawa Tunggul Ametung akuwu ing Tumapèl. Tunggul Ametung gadhah garwa asmanipun Kèn Dèdès, Kèn Arok tresna kaliyan Kèn Dèdès mula iku Ken Arok maunggul Ametung mati, Kèn Arok dados panguwasa ing Tumapèl lan kakuwasanipun nambah ageng lan Raja Kediriipun tunduk kaliyan Ken Arok. Lajeng Kèn Arok ndamel karajan ingkang dikenal kanthi nami Karajan Singasari.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kèn_Arok&oldid=833786"