Menyang kontèn

Kèju klawu Tyrol

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Tyrolean grey cheese
Masalah skrip: Fungsi "getValue" ora ana.
Jeneng liyanéTiroler Graukäse
Nagara asalMasalah skrip: Fungsi "getValue" ora ana.
WewengkonNorth Tyrol/East Tyrol
KuthaMasalah skrip: Fungsi "getValue" ora ana.
Sumberé susuMasalah skrip: Fungsi "getValue" ora ana.
Pastéurisasiyes or no
Kandhutan lemaklow fat
Bobot1 to 4kg
SèrtifikasiPDO
[[Commons:Kategori:Masalah skrip: Fungsi "getValue" ora ana. |Médhia magepokan ing Wikimedia Commons]]

Tyrolean keju werna abu-abu (Graukäse) punika salah sawijining jinis olahan arupa kèju, rennet lembu susu asam keju digawe ing Tyrolean lembah Alp, Austria . Jeneng kasebut duwe cetakan abu-abu sing biasane tuwuh ing kulit. Kandhutan lemak iki sithik banget (udakara 0,5%) lan ambune sing kuat. Keju kasebut didaftarkan minangka sebutan sing dilindhungi kanthi jeneng resmi Tiroler Graukäse g. U. [1] Registrasi PDO negesake manawa produksi wis dadi unsur gastronomi petani Tyrolean sajrone pirang-pirang atus taun kepungkur. Pembuatan graukäse nyebar nyebar ing peternakan amarga kesederhanaan nggawe lan kasedhiyan susu sedheng sawise lemak dijupuk kanggo digunakake nalika nggawe butter.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "DOOR". ec.europa.eu.