June Helm

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

June Helm ya iku ahli antropologi wanita saka Idaho, Amérikah Sarékat, kalairan ing tanggal 13 September 1924[1]. Pandhidhikan pawiyatan luhuré olèh saka University of Chicago. Ing taun 1944, June olih gelar Ph.B. ing taun 1944, MA ing taun 1947, lan Ph.D. ing taun 1958[1]. Panlitian lapangan antropologis kang linakoni ya iku ana ing Meksiko (taun 1945 lan 1946) lan ing Mackenzie (taun 1951)[2]. Karya-karya akademis kang sinerat déning June ya iku antarané The Lynx Point People: The Dynamics of a Northern Athabascan Band (taun 1961), Subarctic: Handbook of North American Indians (taun 1981), Prophecy and Power among the Dogrib Indians (taun 1994), lan The People of Denedeh: Ethnohistory of the Indians of Canada’s Northwest Territories (taun 2000)[2]. Nalika ing sekolah, dhèwèké karenan banget marang tèori èvolusi lan amarga iku dhèwèké dadi ètnolog. Dhèwèké ana pisumbangané ing bab sujarah antropologi, owah-owahan sosial, lan yayasan intelèktual[1]. June naté dadi ketua kang kapisan ing American Indian and Native Studies Program[1][3].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. k. 330. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. a b "June Helm (1924-2004) | Department of Anthropology | College of Liberal Arts & Sciences | The University of Iowa". clas.uiowa.edu (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-17. 
  3. "June Helm Ph.D. | Tlicho History". tlichohistory.ca (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-17.