Joseph Pulitzer

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Joseph Pulitzer

Joseph Pulitzer ya iku jurnalis lan tokoh anerbit kalawarta ana ing Amérika Sarékat lan Hungaria. Tiyange lair ing wayah 10 April 1847 ing kutha Mako, Hungaria. Joseph uga dadi sawijiné aopor jurnalistik modhel anyar ing donya pers. Uga jenenge dadi sesorah lan jeneng panghargyaan kanggo insan-insan jurnalis ingkang saé lang misuwur ana ing amerika serikat, ya iku Pulitzer Award utawa panghargayaan Pulitzer.

Joseph Pulitzer miwiti nyambut gawé dadi tentara ing nagara Austria.[1]

Joseph Pulitzer tilar donya taun 1911 nalika tindhakan nitih kapal pesiare pas labuh ana ing kutha Charleston, praja South Carolina. Tiyange uga disareake ana ing kutha Bronx, dhaerah New York.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ András Csillag, "Joseph Pulitzer's Roots in Europe: A Genealogical History," American Jewish Archives, Jan 1987, Vol. 39 Issue 1, pp 49–68