Joseph Conrad

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Joseph Conrad (1904)

Joseph Conrad (lair minangka Józef Teodor Konrad Korzeniowski; lair 3 Désèmber 1857 - pati 3 Agustus 1924) iku sawijining panulis Inggris katurunan Polen. Karya anggitané sing misuwur dhéwé iku Lord Jim (1900). Joseph Conrad iku spésial, awaké sajatiné lagi sinau basa Inggris nalika umuré wis 20-an. Basa ibuné ya basa Polski lan basa kapindhoné basa Prancis. Dadi basa Inggris iku basa kateluné. Senadyan mengkono dhèwèké bisa dadi panulis roman kawentar. Nanging pancèn kudu diakoni menawa tulisané ngandut 'polonisme' lan 'galisisme'.