Jones

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Jones ya iku singkatan saka kata Jomblo lan Ngenes. Jomblo iku basa wong enom dina iki sing tegesé ora gadhah pasangan utawa pacar. Tembung "Jomblo" asalé saka basa Sunda sing wis diserap menyang Kamus Besar Basa Indonesia lan duwé makna négatif kanggo cah wadon sepuh. Amarga tembung iki digunakake kanggo deleng cah wadon sing wis sepuh nanging durung duwé paugeran. Bebarengan karo perkembangan jaman, tembung "Jomblo" wis ora digunakake manèh kanggo wanita nanging uga digunakake kanggo wong-wong sing padha ora duwé partner. Sabanjure ngenes. Ngenes wujud penyakit sing racaké nyerang wong tanpa pasangan (Jomblo), racaké ngenes iku penyakit ing amarga kekurangan katresnanan teko wong wadon utawa wong lanang. Lan nyebabake wong dadi seneng imajinasi sing aneh - aneh.