John Gledhill

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

John Gledhill ya iku ahli antropologi saka West Yorkshire, Karajan Manunggal, kalairan tanggal 14 Juni 1949[1][2]. John naté olèh pandhidhikan ana ing University of Oxford, olih elar B.Litt taun 1973[3]. Panlitian lapangan antropologis kang linakonan ya iku ana ing Ciénega de Chapala, Meksiko taun 1979, 1982, Ciénega lan Los Reyes, Michoacán taun 1989 nganti 1992, lan Michoacán lan Chiapas, Meksiko taun 2001[1]. Karya-karya akademis kang sinerat déning dhèwèké ya iku antarané Casi Nada: A Study of Agrarian Reform in the Homeland of Cardenismo (ing Basa Jawa: Kajian-kajian bab Budhaya lan Bebrayan) taun 1991 lan Power and Its Disguises: Anthropological Perspectives on Politics (2000)[1]. Pakaryan lan panlitiané John kang kapisan ya iku bab antropologi èkonomi klasik[1][2]. Sabanjuré, dhèwèké uga ngembangaké pagerakan sosial, pulitik lokal, pulitik èkonomi, lan migrasi transnasional[1].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d e Amit, Vered, (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. k. 277. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. a b "Dr John Gledhill | St Cross College". www.stx.ox.ac.uk (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-13. 
  3. "Dr John Gledhill - Networks of evidence and expertise for public policy". www.csap.cam.ac.uk (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-13.