Jipang kacang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Jipang Kacang ya iku panganan khas saka Kabupaten Kebumén, Jawa tengah, Indonesia. Jipang Kacang digawé saka bahan prasaja ya iku gula Jawa utawa gula arén lan Kacang. Nggawene ya iku kacang sing wis digiling kasar uga disangrai banjur disiram gula Jawa kenthel nganti ngrata ana ing ndhuwur loyang utawa tampah. Enténi nganti atos terus diiris kothak. Rasané legi lan gurih déné ambuné wangi bangét. Panganan iki ya iku panganan tradhisional saka jaman biyén sing isih ana nganti sapréné. Bedané manggon ana ing bahan pembungkuse. Nek dhisik nganggo godhong gedhang garing, déné saiki nganggo plastik.