Jembatu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Jembatu iku uwoh sing wiwitan Bugang utawa Bulu (Pallacaly axillaris ), wiwitané uripé ning daeah sing akeh banyuné contoné ning rawa-rawa, ning émpang-émpang lan pinggir muara laut. Jembatu uwohé kaya kolang-kaling lan bentuké grencean .[1]

Warnane[besut | besut sumber]

warnae sing masih nom rada kuning baka wis tua warnae coklat, ning jero uwoheputih di pangane rasane manis.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Santosa, Iman Budhi. Suta naya dhadhap waru : manusia Jawa dan tumbuhan. Yogyakarta. ISBN 9786026250421. OCLC 1040082743.