Jembatu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Jembatu iku uwoh sing wiwitan Bugang utawa Bulu (Pallacaly axillaris ), wiwitane uripe ning daeah sing akeh banyue contoe ning rawa rawa ning empang empang lan pinggir muara laut. Jembatu uwoe kaya kolang - kaling , bentuke grencean .[1]

Warnane[besut | besut sumber]

warnae sing masih nom rada kuning baka wis tua warnae coklat, ning jero uwoheputih di pangane rasane manis.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Santosa, Iman Budhi. Suta naya dhadhap waru : manusia Jawa dan tumbuhan. Yogyakarta. ISBN 9786026250421. OCLC 1040082743.