Jalur pit

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Jejak Elliot Bay ing Seattle, Washington, AS.

Jalur pit punika bikeway dipisahake saka kiriman motorized lan kebon muter utawa sambungan karo Nanging utawa pangguna non-motorized liyane. Ing AS, jalur sepedha kadang nyakup jalur panggunaan sing digunakake, " jalur multi-panggunaan", utawa "sepeda kelas III" minangka jalur aspal sing wis ditemtokake kanggo digunakake dening para pengendara sepeda ing sanjabane dalan umum kanggo dalan umum. Sampeyan bisa uga ora duwe pemisah tengah utawa garis kanggo nyegah tabrakan sing penting. Ing UK, sambungan-nggunakake footway utawa multi-nggunakake path punika dienggo dening loro cyclists lan Nanging.

Jalur sepedha sing ngetutake hak-hak independen asring digunakake kanggo promosi muter olahraga. Ing negara-negara Eropa Lor, pariwisata bersepeda minangka proporsi pinunjul saka kegiatan wisata umume. Jaringan jalur sepeda interurban ekstensif bisa ditemokake ing negara kayata Denmark utawa Walanda, sing duwe sistem rute siklus nasional wiwit taun 1993. Jaringan kasebut bisa nggunakake rute khusus kanggo siklus lalu lintas utawa dalan padesan cilik sing panggunaane diwatesi mung kanggo lalu lintas motor lokal lan mesin pertanian.