Iridium 33

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Iridium 33

Iridium 33 iku satelit komunikasi Iridium Amérika Sarékat. Satelit iki diluncuraké saka Situs 81/23 ing Kosmodrom Baikonur ing pukul 01:36 GMT tanggal 14 September 1997, déning rokèt pangangkut Proton-K.[1][2] Ing tanggal 10 Februari 2009, pukul 16:55 GMT, satelit Kosmos-2251 Iridium 33, nyebabaké karusakan satelit loro iku.[3] NASA nglaporaké akèh uwuh antariksa sing muncul déning prastawa tabrakan iki.[4]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ Wade, Mark. "Iridium". Encyclopedia Astronautica. Retrieved 2009-02-12. 
  2. ^ Wade, Mark. "Proton". Encyclopedia Astronautica. Retrieved 2009-02-12. 
  3. ^ Iannotta, Becky (2009-02-11). "U.S. Satellite Destroyed in Space Collision". Space.com. Retrieved 2009-02-11. 
  4. ^ "2 orbiting satellites collide 500 miles up". Associated Press. 2009-02-11. Archived from the original on 2009-02-16. Retrieved 2009-02-11. 
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Iridium_33&oldid=884593"