Iridium 33

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Iridium 33

Iridium 33 iku satelit komunikasi Iridium Amérikah Sarékat. Satelit iki diluncuraké saka Situs 81/23 ing Kosmodrom Baikonur ing pukul 01:36 GMT tanggal 14 September 1997, déning rokèt pangangkut Proton-K.[1][2] Ing tanggal 10 Fèbruari 2009, pukul 16:55 GMT, satelit Kosmos-2251 Iridium 33, njalari karusakan satelit loro iku.[3] NASA nglaporaké akèh uwuh antariksa sing muncul déning prastawa tabrakan iki.[4]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Wade, Mark. "Iridium". Encyclopedia Astronautica. Dijupuk 2009-02-12. 
  2. Wade, Mark. "Proton". Encyclopedia Astronautica. Dijupuk 2009-02-12. 
  3. Iannotta, Becky (2009-02-11). "U.S. Satellite Destroyed in Space Collision". Space.com. Dijupuk 2009-02-11. 
  4. "2 orbiting satellites collide 500 miles up". Associated Press. 2009-02-11. Diarsip saka sing asli ing 2009-02-16. Dijupuk 2009-02-11.