Iridium 33

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Iridium 33

Iridium 33 iku satelit komunikasi Iridium Amérikah Sarékat. Satelit iki diluncuraké saka Situs 81/23 ing Kosmodrom Baikonur ing pukul 01:36 GMT tanggal 14 September 1997, déning rokèt pangangkut Proton-K.[1][2] Ing tanggal 10 Fèbruari 2009, pukul 16:55 GMT, satelit Kosmos-2251 Iridium 33, njalari karusakan satelit loro iku.[3] NASA nglaporaké akèh uwuh antariksa sing muncul déning prastawa tabrakan iki.[4]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Wade, Mark. "Iridium". Encyclopedia Astronautica. Dibukak ing 2009-02-12.
  2. Wade, Mark. "Proton". Encyclopedia Astronautica. Dibukak ing 2009-02-12.
  3. Iannotta, Becky (2009-02-11). "U.S. Satellite Destroyed in Space Collision". Space.com. Dibukak ing 2009-02-11.
  4. "2 orbiting satellites collide 500 miles up". Associated Press. 2009-02-11. Diarsip saka sing asli ing 2009-02-16. Dibukak ing 2009-02-11.