Internux

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gambar:Internux.jpg
Gambar logo PT. Internux.

Internux ya iku sawijining perusahaan swasta kang kalebu babagan telekomunikasi. Ing taun 2009 perusahaan iki éntuk lisensi Broadband Wireless Access (BWA) saka pamaréntah lan pungkasane masarake layanan 4G Long Term Evolution (LTE) sawijining internet nirkabel kanthi merek dagan Bolt![1] Nalika yasa teknologi, Internux sesambungan karo Mitsui kanthi nanem investasi sagunggung $75 juta dolar.[2]

Nganti Dhésèmber 2014, saham PT Mega Mandiri Mantap pandhuwe PT Internux wis diakuisisi déning First Media sagunggung 69,04% lumantar tahapan transaksi kaya ta ngonversi piutang perseroan ing MMM sagunggung RP. 477,60 miliar ing 20 November dadi 796 saham.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Indotelko.com. "First Media Perkuat Kepemilikan di Bolt!". 
  2. Law360.com. "Mitsui Invests 75M in Indonesian Telecommunication Corporation". 
  3. Investasi Kontan. "KBLV Resmi Menguasai Saham Induk Bolt!".