Internèt-ing-Kothak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Internèt-ing-Kothak
IIABv0.5.jpg
Setelané kapustakan mèdhis njaban jaringan ing taun 2017. Sapa waé kang ana ing sacedhaké piranti kasebut, bakal bisa ngaksès uga ngundhuh isiné tanpa prelu sambungan internèt.

Internèt-ing-Kothak iku sawijining kapustakan digital kang mbutuhaké ragad sithik, dumadi saka sawijining titik aksès tanpa kabel kanthi papan panyimpenan, kang bisa diaksès wong-wong ing sacedhaké.[1]

Wewujudané ing piranti atos lan piranti alus wis owah awit taun 2012, laras karo anané ajuning miniaturisasi papan panyimpenan lan barang élektronik.[2] Ing taun 2017, piranti atosé wis bisa dumadi saka Raspberry Pi kanthi kertu panyimpenan kang bisa diganti-ganti.[1]

Kapustakan dhigital[besut | besut sumber]

Kapustakan dhigital dumadi saka sawenèh pérangan.Conto pérangan kuwi kaya ta Wikipédia ing basa tartamtu, Ènsiklopédhi Mèdhis Wikipédia, Khan Academy vèrsi ènthèng, lan OpenStreetMap.[3][4]


Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b Watkins, Don. "How to create an Internet-in-a-Box on a Raspberry Pi". Opensource.com (ing basa Inggris). Dijupuk 14 August 2017. 
  2. Gaskill, Braddock (2014). "Internet in a Box" (PDF). 
  3. "Internet-in-a-Box: Connectivity for the Rest of the World". 13 June 2017. Dijupuk 14 August 2017. 
  4. Watkins, Don. "How to create an Internet-in-a-Box on a Raspberry Pi". Opensource.com (ing basa Inggris). Dijupuk 14 August 2017.