Interaksi antar lempeng divergen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Batas divergen

Wonten sak ngisoripun lempeng samodra punika wonten pergerakan arus konveksi, arus konveksi punika obah kaya yèn awake dhéwé ngodhog wedang. Arus konveksi punika yebabaken obahing lempeng samodra saya ngadohi marang siji kaliyan liyanipun, amarginipun wonten tekanan munggah saking astenosfer, mongko magma saged metu saking celah kan kadadéan saking obahing magma saya adoh kaliyan liyanipun. Magma punika yèn sampun adem banjur dadi lempeng, istilahipun nambal lempeng kang obah.magma saking lapisan astenosfer. Iki lelakoné kaya ing Mid Atlantic Ridge, mligi kang ing sisih kidul antara Amérika selatan lan bawana Afrika kang jarak pisahe tambah adoh.