Hutauruk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Hutauruk ya iku salah siji jeneng marga (nama kulawarga) ning bebrayan Batak mligi Batak Silindung. Katurunan Donda Ujung kang nganggo marga Hutauruk iki dudu putra Toga Sipoholon nanging putra Raja Naipospos.

Donda Ujung[besut | besut sumber]

Cithakan:Silsilah Naipospos

Barkas:Dolok Imun.JPG
Dolok Imun, Huta Raja - Naipospos

Donda Ujung ya iku putera kaping loroné Raja Naipospos kasil saka bebrayan karo ingkang èstri I (pisan) boru Pasaribu. Donda Ujung ya iku putra kaping loro saka lima bersaudara putra Raja Naipospos (Sibagariang-Hutauruk-Simanungkalit-Situmeang-Marbun). Donda Ujung lair saka garwa I (kapisan) boru Pasaribu. Katurunan Donda Ujung kang margané Hutauruk. Nganti saiki katurunan Donda Ujung iku margané Naipospos Hutauruk.

Tokoh kang margané Hutauruk[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Marga Naipospos