Huawei

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Huawei Technologies Co. Ltd. (/ˈhwɑːˌw/; pinyin: Ngenani wuni iki Huáwéi) ya iku kumpeni multi nasional ing babagan piranti tèlèkomunikasi lan jaringan saka Cina sing kantoré ana ing Shenzhen, Guangdong.[1] Kumpeni Huawei Technologies Co. Ltd. minangka juru manufaktur sing gedhé dhéwé saindenging donya, banjur disalip déning Ericsson ing taun 2012.[2]

Huawei Technologies Co. Ltd. iku diyasa ing taun 1987 déning Ren Zhengfei, mantan insinyur saka People's Liberation Army. Ing wektu diadegaké, Huawei iku mligi produksi manufaktur switches télépon, nanging nalika ngembangaké bisnisé iku kalebu produksi: yasa jaringan komunikasi; nyediakake operasional lan layanan konsultasi lan peralatan kanggo kumpeni ing jaba lan jero Cina; lan piranti Manufaktur komunikasi kanggo pasar konsumen.[3][4] Huawei duwé punjul 170,000 pegawé ing wulan Sèptèmber taun 2015, kira-kira 76,000 pegawé iku kerja ing divisi research and development (R&D).[5][6] Huawei duwé 21 institut R&D ing sawenèh nagara kalebu Cina, Amérika Sarékat,[7] Kanada,[8] Inggris,[9] Pakistan, Prancis, Bèlgi, Jerman, Kolombia, Swedia, Irlandia, India,[10] Rusia, lan Turki,[11][12] lan ing taun 2014, kumpeni iki invèstasi $6.4 milyar USD ing R&D, munggah saka $5 milyar USD ing taun 2013.[13]

Ing taun 2014, Huawei nyatet yèn nampa pikolèhan 34.2 milyar CNY (5.5 milyar USD).[14] produk lan layanané wis disebaraké ing punjul 140 nagara lan saiki dadi peringkat angka 5 saka 50 operator tèlèkomunikasi gedhé dhéwé ing donya.[15]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Contact us Huawei.
  2. ^ "Who’s afraid of Huawei?". The Economist. 3 August 2012. Dijupuk 3 August 2012. 
  3. ^ Ahrens, Nathaniel (February 2013). "China’s Competitiveness Myth, Reality, and Lessons for the United States and Japan. Case Study: Huawei" (PDF). Center for Strategic and International Studies. Dijupuk 3 October 2014. 
  4. ^ Shukla, Anuradha (18 April 2011). "Huawei maintained steady growth in 2010". Computerworld. IDG Communications. Dijupuk 14 June 2011. 
  5. ^ "Huawei 2010 Profit Gains 30% on Higher International Sales". Businessweek. 17 April 2011. Dijupuk 28 September 2011. 
  6. ^ "2010 Corporate Social Responsibility Report" (PDF). Huawei.com. Huawei. 2010. Dijupuk 28 September 2011. 
  7. ^ Some of Huawei's US operations include FutureWei Technologies Inc. (in at least Santa Clara CA, Plano TX, and Bridgetwater NJ), which is a wholly owned subsidiary of Huawei North America.
  8. ^ "Huawei Canada - Corporate Information". Dijupuk 18 February 2015. 
  9. ^ "Huawei and Imperial College Open Data Science Innovation Lab". Datacenter Dynamics. Dijupuk 2014-05-20. 
  10. ^ "CES 2016: Huawei unveils Mate 8 with Kirin 950 chipset". Tech Desk. January 8, 2016. Dijupuk 9 January 2016. 
  11. ^ "Huawei has opened its R&D center in Istanbul on 27 February 2010". Huawei.com. Dijupuk 2013-06-24. 
  12. ^ "Huawei – Invest in Turkey". Invest.gov.tr. Dijupuk 2012-10-12. 
  13. ^ "Huawei to focus more on smartphone business". The Korea Times. Dijupuk 2014-05-20. 
  14. ^ "Huawei Financial Results". Huawei. 31 December 2014. Dijupuk 28 July 2015. 
  15. ^ Vance, Ashlee; Einhorn, Bruce (15 September 2011). "At Huawei, Matt Bross Tries to Ease U.S. Security Fears". Businessweek. Dijupuk 28 September 2011.