Homo habilis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Homo habilis ya iku salah sijiné jinis Hominid utawa manungsa modern. Manungsa iki diidentifikasiake kalebu manungsa Hominid pertama kang gaweni piranti-piranti prasaja utawa perkakas omah tangga. Manungsa Hominid akèh tinemu ing daratan Afrika lan kasebar luas ing kono. Kapasitas utek kang luwih gedhé nunjang Homo Habilis ing jero perkembangane. Kayata ngembangake kebudayaane, lan ngembangake kemampuane nggaweni perkakas omah. Ora sekedar duwé kapasitas utek kang luwih gedhé, Homo Habilis iki ugi duwé awak kan luwih gedhé. Lumrahé Homo Habilis iki tinemu kurang luwih 1,5 yuta taun biyèn.

Pranala njaba[besut | besut sumber]