Hokkaido Railway Company

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Hokkaido Railway Company
Native name
北海道旅客鉄道株式会社
Hokkaidō Ryokaku Tetsudō ("Hokkaido Passenger Railway") kabushiki gaisha
TypeMilik negara KK
IndustrySepur
PredecessorJapanese National Railways (JNR)
Founded1 April 1987 (privatisasi JNR)
Headquarters,
Jepang
Area served
Hokkaido
ProductsKitaca (kertu pinter nirkontak sing bisa diisi ulang)
ServicesSepur panumpang
Layanan kargo
Bis antar kota
OwnerJapan Railway Construction, Transport and Technology Agency (100%)
SubsidiariesJR Hokkaido Bus
Websitewww.jrhokkaido.co.jp

Hokkaido Railway Company (北海道旅客鉄道株式会社 Hokkaidō Ryokaku Tetsudō Kabushiki-gaisha?) yaiku salah sawijining perusahaan konstituen saka Japan Railways Group (JR Group), lan asring diarani nggunakake singkatan resmi saka JR Hokkaido (JR北海道 Jeiāru Hokkaidō?). Iku ngoperasikake layanan sepur antar kota lan lokal ing Hokkaido, Jepang. Perusahaan ngenalake Kitaca, sistem tiket kertu pinter, ing musim gugur 2008. Kantor pusat Hokkaido Railway ana ing Chūō-ku, Sapporo.[1]

Nalika privatisasi ing taun 1987, JR Hokkaido ngoperasikake 21 jalur sepur kanthi total dawa 3,176.6 kilometres (1,973.8 mi) jalur sepur narrow (1.067 mm (3 ft 6 in)), uga layanan feri menyang Aomori. Wiwit kuwi, angka kasebut wis suda mung ing sangisore 2,500 kilometres (1,600 mi), amarga jalur sing ora nguntungake wis ditutup utawa diputus (ing kasus Hokkaidō Chihoku Kōgen Railway). Layanan feri uga wis diganti dening Seikan Tunnel.

Ing 19 November 2016, presiden JR Hokkaido ngumumake rencana kanggo luwih rasionalisasi jaringan kanthi mundur saka layanan nganti 1.237 km, utawa udakara 50% saka jaringan saiki.[2] kalebu panutupan bagean sing isih ana ing Jalur Utama Rumoi (bagean Rumoi – Mashike ditutup ing 4 Desember 2016), bagean Shin-Yubari – Yubari saka Jalur Sekisho (ditutup ing 1 April 2019), bagean sing ora nganggo listrik saka Jalur Sassho (ditutup ing 17 April 2020) lan Jalur Nemuro antarane Furano lan Kami-Ochiai Junction. Jalur liyane kalebu Jalur Utama Sekihoku, Jalur Utama Senmo, bagean Nayoro – Wakkanai saka Jalur Soya lan bagean Kushiro – Nemuro saka Jalur Nemuro diusulake kanggo konversi menyang operasi Sektor Katelu, nanging yen pemerintah lokal ora setuju, bagean kasebut bakal uga ngadhepi panutupan. JR Hokkaido nutup 25 stasiun wiwit Maret 2021 nganti Maret 2022 amarga nyuda panumpang.[3][4]

Jalur lan stasiun utama[besut | besut sumber]

KiHa seri 283 DMU Ōzora
Seri 789-1000 EMU Super Kamui

Shinkansen[besut | besut sumber]

Jalur Utama[besut | besut sumber]

Jalur liyane[besut | besut sumber]

Lagi digawé[besut | besut sumber]

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. Umume sepur lumaku antarane Sapporo lan Oshamanbe

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "会社概要" (ing basa Jepang). Hokkaido Railway Company. Diarsip saka sing asli ing 14 Oktober 2013. Dibukak ing 27 Maret 2010.
  2. "JR Hokkaido says it can't maintain half of its railways". 2016-11-19. Diarsip saka sing asli ing 2017-02-02.
  3. JR北海道 18駅を廃止へ 2021年春のダイヤ見直しで (ing basa Jepang). Norimono News. 9 Dhésèmber 2020. Diarsip saka sing asli ing 24 Fèbruari 2021.
  4. JR北海道 7駅廃止へ 3月ダイヤ改正 札沼線に新駅開業 (ing basa Jepang). Norimono News. 17 Dhésèmber 2021. Diarsip saka sing asli ing 11 Fèbruari 2022.

Pranala njaba[besut | besut sumber]