Harry Coover

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Harry Coover

Harry Coover ya iku penemu lem super.[1] Lem ya iku bahan kang gunakake kanggo nempleake sawijining barang.[1] Ing taun 1750, hak paten lem kang wiwitan, dutujokake ana ing Inggis.[1] Nalika iku, lem digawé saka iwak.[1] Lem banjur dadi bahan renbugan déning masarakat.[1] Ing jaman kuno, lem duweni daya templek kang kuwat kang diarani lem super.[1] Lem kang bahane sintesis, diarani cyanoacrylate ditemokake tanpa sengaja déning Coover ing taun 1951 nalika dheweke nyambut gawé ana ing Laboratorium Paneliten Kodak kang dhuweke George Eastman.[1] Lem gawéane Coover minangka materi unik kang durung dikenal sadurunge.[1] Saiki, lem gawéane Coover digunakake déning pabrik lan rumah tangga.[1] Harry Coover ya iku sawijining dhoktor lulusan ''Trinity Collage'', Dublin, Irlandia.[1] Nalika nemokake lem, dheweke nyambut gawé karo kanca nyambut gawéne ya iku Fred Joyner nalika ana ing Loboratorium Kodak.[1] Dheweke gawé piranti kanthi bahan cyanoacrylate.[1]

Coover nguji kekuwatan cyanoacrylate minangka tutupmotor jet, dene Joyner nggunakake kanggo lensa film.[2] Jebul, kekerone bisa nemplek.[2] Sanajan ditarik kanthi temenan, nanging barang mau ora bisa pedhot.[2] Ngerti kedadeyan mau, sakloron nggunanake cyanoacrylate minangka bahan kanggo gawé lem.[2] Taun 1958, Coover kasil anggone ngrampungake usaha gawé lem.[2] Coover nampa medali saka Anne Chasser, Komisaris Badan Hak Paten Amerika Serikat, lan bebungah saka Rick Nydegger, Presiden Lembaga Para Penemu Dunia.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 117]
  2. ^ a b c d e f (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 118]
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Harry_Coover&oldid=989942"