Harold Godwinson

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Harold II (utawa Harold Godwinson; basa Inggris Kuna: Harold Godƿinson; Latin: Haroldus; 1022-an – 14 Oktober 1066) ya iku ratu Anglo-Sakson pungkasan ing wewengkon Inggris.[lower-alpha 1] Harold madeg ratu kawit 6 Januari 1066[1] nganti surud ing Perang Hastings surya 14 Oktober nalika nglawan panempuhé wong Norman sing dipandhégani William Sang Paneluk sajeroning kadadéan panelukan Norman menyang Inggris. Surudé nitik pungkasé mangsa kuwasané Anglo-Sakson ing saindengé Inggris.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Iki bisa dibantah amarga Edgar Ætheling, sing diangkat ratu déning Witan nanging ora tau madeg ratu, iku satemené ratu Anglo-Sakson pungkasan.[butuh sitiran]

Pethikan[besut | besut sumber]

  1. ^ DeVries Norwegian Invasion