Hakuna matata

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Ora ana alangan

"Hakuna-matata" (diucapake [hɑˈkunɑ mɑˈtɑtɑ]) minangka tembung basa Swahili saka Afrika Wétan, tegese "ora ana alangan" utawa "ora ana kekuwatiran" (secara harfiah hakuna: "ora ana"; matata: "kuwatir".) Film animasi Walt Disney Animation Studios taun 1994 yaiku Lion King nggawa ukara kasebut dadi misuwur ing salah sawijining lagu sing paling populer, lan jarwane "no worries". Lagu kasebut asring dirungokake ing resort, hotel, lan papan-papan liyane ing Disney sing narik kawigaten tumrap perdagangan turis.

Ing taun 2018, merek dagang Disney babagan tembung iki ing Amerika Serikat[1] nyebabake kontroversi ing Afrika Wétan.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "HAKUNA MATATA Trademark of Walt Disney Company, The - Registration Number 2700605 - Serial Number 74558335 :: Justia Trademarks". trademarks.justia.com. Dibukak ing 19 December 2018.
  2. Ratcliffe, Rebecca (19 December 2018). "Disney accused of colonialism over 'hakuna matata' trademark". The Guardian. Dibukak ing 19 December 2018.