Hadas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Hadas ya iku kaanan ora suci kang dadi sebab ora olèh salat, tawaf lan sak pitirute.[1] Hadas ana loro jenise ya iku hadas cilik lan hadas gedhé. Hadas gedhé kudu disucekke nganggo adus gedhé yèn hadas ciliki cukup nganggo wudlu wis bisa suci. Conto hadas gedhé yaitu haid, nifas, lan jimak. Conto hadas cilik ya iku kaya déné getih, bebuang, lan metu gas saka dubur. Tayamum bisa ngganti wudlu kanggo nyucekake saka hadas cilik nanging yèn ora bisa nemu banyu.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Nasional, Departemen Pendidikan (2005). Kamus Besar Basa Indonesia. Jakarta: Balai Pustaka. k. 380.