Grog

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Grog, saka konstituensi lan proporsi sing ora dingerteni

Grog minangka salah sawijining jinis ombenan ngandhut alkohol . Tembung kasebut asline ngrujuk marang ombenan sing digawe banyu lan rum, sing diwakili Wakil Laksamana Inggris Edward Vernon menyang skuadron angkatan laut sing diprentahake ing Hindia Barat tanggal 21 Agustus 1740. Vernon nganggo klambi kain grogram lan dijuluki Old Grogram utawa Old Grog . <i id="mwGg">Kamus Merriam – Webster Collegiate</i>, sing cocog karo crita asale tembung iki, negesake manawa tembung grog pisanan digunakake ing pangertene iki ing taun 1770, sanajan sumber liyane nyebutake taun 1749. Ing jaman saiki, tembung grog nduweni macem-macem makna ing pirang-pirang budaya sing beda.