Gone Girl (film)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Gone Girl iku filem Amerika psychological thriller kang diwiwiti ing taun 2014 lan disutradarai David Fincher. Naskahé diserat kaliyan Gillian Flynn lan ngadhédhasar marang novelé dhéwé kang terbit ing taun 2012 lan uga nunggal jeneng marang filemé. Pameraga mligi ya iku Ben Affleck lan Rosamund Pike. Njupuk latar ing Northeast Missouri ceritané bab misteri kang mbuntuti prastawa-prastawa sakupengé Nick Dunne (Affleck), ndadiaké dhèwèké wong kang paling disujanani marang kasus ilangé bojoné dhéwé, Amy (Pike).

Filem iki digebyagaké ing wayah dalu ing pambukaning New York Film Festival ke-52 ing wulan September tanggal 26 taun 2014, sadurungé digebyag ing téater ing 3 Oktober, lan nampa tanggepan kang apik uga sukses ngasilké pikoléhan 368 juta dollar luwih, ndadiaké filem iki filem paling suksesé David Fincher. Mainé Rosamund Pike uga luar biyasa, lan dhèwèké mlebu nominasi ing Academy Award, BAFTA Award, Golden Globe Award lan Screen Actors Guild Award ing Best Actress (Pameraga paling apik). Nugraha kang liyané ya iku Golden Globe Award for Best Director kanggo Fincher lan Golden Globe Award, BAFTA Award lan nominasi ing Critics' Choice Award kanggo naskah adaptasiné Flynn, lan uga menang kabéh akhiré.[1]

Cathethan Sikil[besut | besut sumber]

  1. "Golden Globe: 'Birdman,' 'Boyhood' and 'Imitation Game' Top Nominations". Variety. December 11, 2014. Dijupuk December 11, 2014. 

Masalah sitiran: Tenger <ref> kanthi jeneng "bbfc" sing diwedharaké ing <references> ora kanggo ing tèks sadurungé.
Masalah sitiran: Tenger <ref> kanthi jeneng "thewrap" sing diwedharaké ing <references> ora kanggo ing tèks sadurungé.
Masalah sitiran: Tenger <ref> kanthi jeneng "mojo" sing diwedharaké ing <references> ora kanggo ing tèks sadurungé.
Masalah sitiran: Tenger <ref> kanthi jeneng "tomatoes" sing diwedharaké ing <references> ora kanggo ing tèks sadurungé.
Masalah sitiran: Tenger <ref> kanthi jeneng "metacritic" sing diwedharaké ing <references> ora kanggo ing tèks sadurungé.
Masalah sitiran: Tenger <ref> kanthi jeneng "theny" sing diwedharaké ing <references> ora kanggo ing tèks sadurungé.

Masalah sitiran: Tenger <ref> kanthi jeneng "TheEcon" sing diwedharaké ing <references> ora kanggo ing tèks sadurungé.