Golekan Barbie

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Barbie iku golekan sing digawe dening perusahaan Amérika, Mattel, lan dikenalake ing Maret 1959. Sing nggawe boneka iki, Ruth Ngopeni, oleh ide saka boneka jerman sing aran Bild Lilli.

Sajarah[besut | besut sumber]

Ruth Handler nggatekake anake wadon, Barbara, lagi dolanan golekan kertas , lan weruh menawa anak dolanan karo golekan kasebut kaya omong-omongan  karo wong diwasa. Ing wektu iku akeh-akhe boneka kanggo bocah awujud bayi. Mangerteni kahanan kasebuttelenging ing marketing ndadekake panjurung ing pangedolan, HHandler nduwe ide kanggo nggawe golekan diwasa lan ide kasebut diomongake marang bojone Elliot, co-founder  saka  perusahaan dolanan Mattel.

Ing tengahe laku menyang Eropah ing taun 1956 bebarengan karo anake, Barbara lan Kenneth, Ruth Ngopeni liwat toko sing dodol golekan  Jerman sing jenenge Bild Lilli.[1] Wusana Handler tuku telu golekan kasebut salah sijine diwenenhake anake wadon lan sing loro putri lan loro golekan  diwenehake Mattel.

Bali menyang Amerika Serikat, Handler ngowahi maneh golekan kasebut kanthi dibiyantu dening Jack Ryan lan  diwenehi jeneng anyar, Barbie. Golekan  Barbie pisanan ana ing Amérika Internasional Dolanan sing Padha ing New York ing 9 Maret, 1959.[2] Tanggal iki uga katetepake minangka ulang tahun saka golekan kasebut.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ Dalam sebuah wawancara dengan M.G.Lord, penulis dari buku Forever Barbie, Ruth Handler berkata bahwa dia melihat boneka tersebut di Lucerne, Swiss. Namun, pada lain kesempatan dia menjelaskan bahwa pernah melihat boneka yang sama di Zurich atau Vienna.
  2. ^ "Ruth Mosko Handler unveils Barbie Doll". Jewish Women's Archive. Dijupuk 8 Maret 2014.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)